Övervakningskameror för företag och bostadsrättsföreningar

Övervakningskamera

Ändamålet med kameraövervakning varierar mellan olika företag, då behoven ofta varierar. En vanlig uppfattning är att kameror endast används för att förhindra brott, och som bevismaterial, men det finns många andra användningsområden. Övriga användarområden finns exempelvis inom processövervakning, trafikövervakning, skadegörelse, felplacering i lager och objektsbevakning. Med hjälp av en övervakningskamera är det betydligt enklare att i efterhand identifiera och säkerställa om någonting har inträffat som du vill utreda.


Affärsnytta med kameraövervakning

  • Ökad säkerhet för personalen
  • Förebygger brott
  • Motverkar skadegörelse
  • Sänkta försäkringskostnader
  • Minskat svinn från butik, lager samt vid kontanthantering
  • Säkerställer bevis vid inbrott/rån

Kameraövervakning Messoa

Ökad lönsamhet med kameraövervakning

I butiksverksamheter och restauranger finns oftast problem med svinn. Ett korrekt installerat kameraövervakningssystem minskar detta svinn kraftigt. Tänk på att ett svinn på endast 300 kr/dag blir över 100 000 kr/år.

Entrékamera i ögonhöjd för butiker

Övervakningskamera ButikKameran är en specialkamera anpassad för butiker och andra publika entréer. Kameran är inbyggd i en skena med längdmarkering enligt samma färgstandard som finns på klisterremsor i butiksentréer. Det ger kameran en extra funktion där även personens längd syns för att kunna lämna ett korrekt signalement.

Med en kamera i ögonhöjd är det enklare att identifiera personen eftersom ansiktet inte döljs av en eventuell huvudbonad. Kameran kommer även mycket närmare personen är traditionella takmonterade dome-kameror. Dome-kameror behövs fortfarande för överblicken och entré-kameran är ett utmärkt komplement för att förbättra chanserna att identifiera.

Se film om entrékameran här

 

Vilka regler gäller för installation av kamerasystem?

Varuhus och butiker

Butiker tillåts att sätta upp övervakningskameror för bevakning i butiken under dagtid (förhindra snatteri) utan att begära tillstånd. Anmälan om innehav måste dock ske till länsstyrelsen. Tydlig skyltning att kamerabevakning sker är ett krav. Dessa typer av tillståndsbefriad kamerabevakning skall göras med fast monterad övervakningskamera med fast optik (ej motorstyrd eller motorzoom).

Företag och restauranger

Tillstånd krävs för ytor som allmänheten har tillgång till. För övervakning av utrymmen dit endast personal har tillgång tex. kontorslokaler, fabriksområde, industriområde, personalutrymmen (ej omklädningsrum), varulager, restaurangkök mm. behövs Ej tillstånd. Personalen måste informeras och tydlig skyltning skall finnas.

För mer information hänvisar vi till Datainspektionen.

 

Inspelningsutrustning för alla behov

Vi har kameror och inspelningsutrustning för alla behov och storlekar på lokaler. Kontakta oss så hjälper vi er att hitta en lösning för just ert företag.

Kompletta inspelningsutrustningar med förinstallerade programvaror och utbyggnadsbar lagringskapacitet
kompletta-inspelningsutrustningar
Appar för mobiler och läsplattor
appar-mobiler-lasplattor

Prisexempel komplett kamerapaket för de flesta behov: 12 800 kr

Övervakningspaket

Klicka här för kostnadsfri konsultation för just era behov.

overvakningskamera
overvakningskamera
overvakningskamera
overvakningskamera