Personuppgiftspolicy

Telemission Stockholm AB (Org.nr: 559141-9394) ”Telemission” levererar installations- och supporttjänster till företag och organisationer och i vår verksamhet behandlar vi personuppgifter. Vi värnar om integriteten hos alla våra kunder och andra personer som kommer i kontakt med oss. Personuppgifterna nyttjas i samband med att vi kommunicerar med dig. All vår behandling av personuppgifter sker i enlighet med denna policy och de krav som gäller enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Du hittar här information om vilka uppgifter vi samlar in och varför, samt får information om dina rättigheter i sammanhanget.

 

Cookies

Vad är cookies och hur fungerar de?

En cookie är en liten textfil som sparas på din dator eller i din webbläsare när du besöker en webbplats. Precis som de flesta företag, använder Telemission cookies för att underlätta och förbättra användarupplevelsen för dig som besökare. Vi använder också cookies för att mäta trafiken på vår webbplats och för att samla in information om hur vår webbplats används.

Vilka olika typer av cookies finns det?

Det finns i huvudsak två typer av cookies, permanenta och temporära (sessionscookies). Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid tills du själv eller servern som sänt dem, raderar dem. Sessionscookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare. Cookies kan också benämnas som förstapartscookies eller tredjepartscookies. Förstapartscookies sätts av innehavaren till en webbplats (i detta fall telemission.se) och tredjepartscookies sätts av en annan webbplats, t.ex. youtube.com

Läs gärna mer om cookies här.

Vad använder vi cookies till?

Vi använder cookies på vår webbplats för att kunna ge dig som besökare en bättre upplevelse och bättre service. När någon besöker vår webbplats skapas sessionscookies. Dessa cookies innehåller ingen identifierbar information om dig som användare och sparas enbart temporärt.

Cookies för webbanalys

Vi använder cookies (förstaparts- och tredjepartscookies) för att samla statistik om antalet besökare på webbplatsen, om besökarna och för att mäta hur besökare interagerar med webbplatsen. Detta gör vi för att bättre kunna förstå de behov besökarna har och hur vi kan förbättra och utveckla webbplatsen. Vi använder nedan verktyg som hjälp för detta:

Google Analytics

Med hjälp av cookies via Google Analytics samlar vi in information om antal besökare, vilka sidor som besöks, vilka webbläsare och vilka operativsystem besökarna använder, språk, datum och tid för besöket. Den information som samlas in i dessa cookies (inklusive din IP-adress) vidarebefordras till och lagras av Google Inc. i USA. Dessa cookies innehåller ingen övrig personlig information och genom att vi har aktiverat IP-maskering anonymiseras IP-adressen.

Läs mer om hur Googles använder data samt information om hur du kan blockera cookies från Google Analytics:
https://policies.google.com/privacy?gl

Du kan förhindra att information om ditt besök på denna webbplats delas med Google Analytics genom att följa instruktionerna på denna länk:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout I det fallet installeras en s.k. opt-out cookie på din dator, vilket är en cookie som förhindrar framtida insamlingar av uppgifter om ditt besök på denna webbplats. Läs mer om opt-out cookies sist i denna text.


Cookies i marknadsföringssyfte

För att kunna förbättra vår annonsering och erbjuda våra besökare mer relevanta erbjudanden använder vi även cookies och pixeltaggar från Google Adwords, Bing och Facebook. Pixeltaggar är en teknik som kan känna igen cookies och andra identifierare och som gör det möjligt att bestämma vilka annonser som ska visas i din webbläsare.

Dessa tekniker används för att kunna utvärdera och effektivisera vår marknadsföring online. Med hjälp av dessa cookies/taggar kan vi till exempel förhindra att samma person ser en banner från oss flera gånger. Vi kan också använda informationen för att bygga segment och målgrupper för marknadsföringsändamål och för att kunna anpassa annonserna och rikta dem mot relevanta målgrupper. Det kan till exempel innebära att vi väljer att visa annonser för kontaktlinser om du visat intresse för kontaktlinser på vår webbplats eller att vi visar annonser för progressiva glasögon för personer vi tror har intresse av det.

Läs mer om respektive aktörs policy:

• Google Adwords
• Bing
• Facebook


Övriga tredjepartscookies

Tredjepartscookies är cookies som en annan part, dvs inte telemission.se, placerar i din enhet via våra webbplatser. När du besöker en webbsida med inbäddat innehåll eller använder en delningsknapp, t.ex. från Facebook eller Youtube, kan du få cookies från dessa webbplatser. Telemission styr inte över dessa cookies, utan rekommenderar att du besöker de enskilda webbplatserna från tredje part för mer information om hur dessa hanteras:

• Instagram
• Google
• LinkedIn
• Microsoft Clarity

Vi samarbetar med Google för att fånga hur du använder och interagerar med vår webbplats genom beteendemätningar, värmekartor och sessionsspårning för att förbättra och marknadsföra våra produkter/tjänster. Data om webbplatsanvändning samlas in med hjälp av första och tredje parts cookies samt andra spårningstekniker för att bestämma populariteten hos produkter/tjänster och onlineaktiviteter. Dessutom använder vi denna information för webbplatsoptimering, bedrägeri/säkerhetsändamål och reklam.

Kan jag radera eller stänga av cookies?

Du kan välja att stänga av cookies helt, eller att få ett meddelande varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobil. Stänger du av cookies kan du uppleva att webbplatsen inte fungerar tillfredställande och du kommer inte kunna logga in på Telemission.

Hur kan jag kontrollera vilken information som delas med annonsörer?

Om du vill begränsa informationen som delas med annonsörer kan du ladda ner en så kallad opt-out cookie från olika annonseringsaktörer eller använda andra lösningar, exempelvis youronlinechoices.com. Observera att du måste genomföra samma procedur i alla olika enheter du använder och för varje webbläsare du använder.

 

GDPR

GDPR står för General Data Protection Regulation och är en ny dataskyddslag som gäller inom EU. GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL). Det är viktigt för oss på Telemission att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar dina uppgifter. Du kan även få tillgång till den data som vi har sparat hos oss genom att kontakta oss.

Vi behöver dina personuppgifter för att du bland annat ska kunna få erbjudanden och kampanjer, få nödvändig information för att ta kontakt med dig, samt för att vi ska kunna skicka fakturor för valda tjänster hos oss. Den lagen innebär att du som kund har ett antal rättigheter. Du har bland annat rätt att få ett registerutdrag med dina personuppgifter, som till exempel namn och kontaktuppgifter.

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Exempel på detta kan vara grundläggande uppgifter om dig som namn och kontaktuppgifter, men även din köphistorik.

Vi ser till att dina personuppgifter alltid är skyddade hos oss, och att behandlingen följer både gällande dataskyddsregler, interna riktlinjer och rutiner.

 

Situationer när Telemission AB behandlar dina personuppgifter:

  • Om du använder vår webbsida telemission.se kommer vi att behandla dina personuppgifter som du väljer att registrera dig med.
  • Om du har autogirolösning hos oss så hanterar Bankgirocentralen dina personuppgifter, inklusive bankkontonummer.
  • Nyhetsbrevutskick.
  • Om du betalar med Swish så mottar vi ditt telefonnummer i vår bank.
  • Om du har en personlig tekniker kommer denne att hantera ditt telefonnummer på sin egen mobiltelefon.
  • Om du företräder en leverantör kommer dina kontaktuppgifter behandlas av Telemission, t.ex. för att kommunicera med dig.
  • Om du söker jobb hos oss kommer bolaget att behandla de uppgifter som du läm­nar till dem, t.ex. CV och personligt brev, för att hantera rekryteringsprocessen.
  • Ibland vi fotar och filmar våra jobbprocess emellanåt för att lägga upp i sociala medier och på hemsidan. Det kan då förekomma att du är med i dessa men det går bra att meddela oss om du inte önskar finnas med på foton eller i videos.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

  • Kontaktuppgifter, så som namn, postadress, telefonnummer, e-postadress, typ av ärende, transaktionshistorik.
  • Bankkontoinformation, om du fyllt i en medgivandeblankett för autogiro.
  • Andra personuppgifter, så som födelsedatum.

De uppgifter vi behandlar är endast de som du har uppgett vid anmälan, registrering eller köp.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Telemission AB strävar efter att behandla dina personuppgifter inom EU/EES-området. I de fall dina uppgifter skulle användas utanför EU, t.ex. av någon av våra tjänsteleverantörer, säkerställer vi alltid att de följer dataskyddslagar på samma säkra sätt som vi gör. Idag kan dina personuppgifter behandlas av ett företag utanför EU.

Läs mer om respektive aktörs GDPR policy:

• MailerLite
• Facebook
• Google Cloud

Dina rättigheter

Du kan närsomhelst maila oss på sales@telemission.se och begära att vi raderar all data på dig som vi har hos oss och du kan välja att avsluta nyhetsbrevutskick. Vi följer lagar och har interna rutiner för att säkerställa säkerheten kring dina personuppgifter. Vi säljer t.ex. aldrig dina personuppgifter till andra företag. Dock kan ingen säkerhets- eller krypteringsmetod garantera skydd av information från hackare eller mänskliga misstag.

 
 

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://telemission.se.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.