Mobiltäckning i kommersiella fastigheter, garage och bostadshus med 4g repeater

Installation av 4G repeater ger bättre mobiltäckning inomhus

4G repeater

Anledning till sämre inomhustäckning

Många företag och hyresgäster upplever att det blir svårare att få fungerande mobiltelefoni inuti sina fastigheter. Problemen beror till viss del att de högre frekvenser som används idag inte har samma förmåga att tränga igenom väggar som det gamla GSM-systemet och att de moderna mobiltelefonerna inte heller har samma uteffekt som förr.

Problemet beror även på att det idag byggs energieffektiva fastigheter med reflekterande isolering, energiglasfönster samt plåtbeklädda yttertak och fasader. Att bygga energieffektiva hus innebär alltså att mobilsignalerna får allt svårare att tränga in. Dålig mobiltäckning inomhus blir därmed ett allt vanligare problem.

Bättre mobiltäckning inomhus

En Mobilförstärkare/ 4g repeater är en 2-vägs aktiv signalförstärkare för mobiltelefoni/ mobilt bredband. En Mobilförstärkare/Mobil repeater förstärker signalerna från operatörens basstation och ger en bättre mobiltäckning inomhus. Det ger, förutom bättre samtalskvalitet, även förbättrade batteritider i telefonerna. Val av Mobilförstärkare/Mobil repeater och antal antenner beror på lokalernas storlek. Det finns utrustning som passar enstaka kontorslokaler såväl som större byggnader med flera våningar och garage under marken. Idag är det 4G man förstärker eftersom det gamla 3G nätet håller på att plockas ned. De som har en gammal 3G repeater kommer behöva byta ut den inom kort till en 4g repeater.

Vi hjälper dig att få bättre mottagning!

Vi börjar oftast med ett besök hos er för att titta på de lokaler det gäller. Vi gör en mätning utanför och innanför byggnaden för att kontrollera signalen utomhus och säkerställa vilket frekvensband som är lämpligast att förstärka. Ni får sedan offert på en passande lösning av oss. Det är sedan Telemissions egen personal som installerar inomhus- och utomhusantenner, repeaters samt säkerställer att ni får en god täckning inom de aktuella lokalerna.

Hur det fungerar

En repeaterinstallation består i korthet av en eller flera yttre antenner (Donör), repeaters/förstärkare samt inomhusantenner (serviceantenner).  Serviceantennerna är rundstrålande antenner i kontor och möteslokaler och panelantenner (riktantenn) i garage och verkstadslokaler. Mellan antenner och repeater dras antennkabel. De yttre antennerna riktas mot den  basstationen som operatören hänvisar till för bästa resultat. Donatorantennen skall om möjligt placeras högt upp på yttervägg eller tak.

Placering av repeater/förstärkare samt inomhusantenner beror på hur lokalerna ser ut. Kortast möjliga kabellängder är att föredra.

4g repeater

Tillstånd

I Sverige behövs idag inget tillstånd från PTS (Post och telestyrelsen) för att driftsätta en mobilförstärkare / 4G repeater / 4G Booster. Dock behövs ett medgivande från berörd nätoperatör. Ansvaret för detta åligger köpare/nyttjare av utrustningen men Telemission hjälper er givetvis med ansökan. Telenor och Tele2 delar på 4G-nätet i Sverige. I det fallet räcker det med söka medgivande från den ena operatören.

De repeaters vi använder oss av är godkända för användning i Sverige och att ansöka om medgivande från operatören är oftast en ren formalitet

Ansökan om medgivande.

Kontaktuppgifter till mobiloperatörerna.

Telia
Webbaserad ansökan

Tele2
Repeater@tele2.com

Hi3G (3)
3repeater@tre.se

Telenor
RepeaterTelenorSE@telenor.se

Prisexempel 1

Prisvärt startpaket för 4G , som går att bygga ut efter behov. Innehåller: PTS-godkänd 4g repeater/mobilförstärkare (15dBi), dämpsats, högförstärkande utomhusantenn (Yagi) inkl. väggfäste, 2-vägs splitter samt, crimp-kontakter 2 st inomhusantenner. Antennkabel per meter och installation tillkommer. Repeatern passar för lokaler upp till ca 500 m².

13 500 kr exkl. moms.

Prisexempel 2

Prisvärt startpaket för 4G, som går att bygga ut efter behov. Innehåller 4g repeater /mobilförstärkare (25dBi), högförstärkande utomhusantenn (Yagi) inkl. väggfäste, dämpsats, 3st 2-vägs splitter, 2st directional couplers, crimp-kontakter samt 6 st inomhusantenner. Antennkabel per meter och installation tillkommer. Repeatern passar för lokaler upp till ca 3000 m².

23 000kr exkl moms.

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i era kontaktuppgifter samt en kort beskrivning om vad ni behöver hjälp med så kontaktar vi er inom kort.

    Jag godkänner integritetspolicy